درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-04-04  |  2024-06-24  |  بروز شده در: 1403/04/04 - 09:32:4 FA | AR | PS | EN
لیلام ۱۵ میلیون دالر توسط بانک مرکزی حکومت طالبان             حملات وحشیانه رژیم سرائیل علیه غزه            روسیه باید بخشی از سیستم امنیتی اروپا باشد            آمادگی یک شرکت خصوصی برای سرمایه گذاری روی معادن کشور            عبدالقیوم روحانی والی خوست شد             نشست ویانا امروز با چهره های ضد حکومت طالبان برگزار می شود            اختصاص ۶۹ جریب زمین از سوی باشندگان ارزگان برای ساخت مکتب            کارمندان وزارت معادن حکومت طالبان در چین آموزش می بینند            بازداشت یکی از فرماندهان سابق گروه تروریستی داعش در ننگرهار            بازی‌های روز یازدهم و نتایج روز دهم یورو ۲۰۲۴            در زمینه مهار آب اقدامات موثری صورت نگرفته            توقع حکومت طالبان از ایران             استقبال حکومت طالبان از تعیین سفیر نیکاراگوئه برای افغانستان            پاکستان از موافقت حکومت طالبان برای مهار «تی‌تی‌پی» خبر داد             احتمال عدم حضور امریکا در نشست سوم دوحه            






تاریخ نشر: 1403/03/27 - 03:36:4
تعداد بازدید: 320
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

بحرین چرا برای احیای روابط با ایران تمایل دارد؟
 بحرین چرا برای احیای روابط با ایران تمایل دارد؟

نویسنده بحرینی در یادداشتی با اشاره به پیشینه روابط بحرین با امریکا و رژیم صهیونیستی و ماهیت تنش‌های سابق میان منامه و تهران، به واکاوی چرایی تمایل بحرین برای ازسرگیری روابط با ایران پرداخت.

به گزارش انصار،«عباس الجمری» نویسنده و تحلیلگر بحرینی در یادداشتی نوشت: درخواست «حمد بن عیسی آل خلیفه» پادشاه بحرین از «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه برای میانجیگری در احیای روابط با جمهوری اسلامی ایران، در جریان سفرش در بیست‌ودوم ماه می که مهم توصیف شد، بسیاری از تحلیلگران را بر آن داشت تا تحول استراتژیک در رویکرد بحرین را مورد توجه قرار دهند. زیرا این امر درست در زمانی رخ می‌دهد که رشته‌های کشمکش‌های بین‌المللی، به‌ویژه در ۲ منطقه بسیار حساس در عرصه بین‌المللی یعنی خاورمیانه، در جبهه غزه و اروپا به دلیل جنگ اوکراین در هم تنیده شده است.

برای درک مطالبه بحرین از نظر نوع و زمانبندی آن، باید چند نکته مهم را مورد توجه قرار داد که مقدمه‌های لازم برای درک چرایی این موضوع محسوب می‌شود که عبارتند از: رابطه بحرین با امریکا، رابطه بحرین با رژیم اسرائیل، ماهیت تنش میان منامه و تهران، تغییرات منطقه در حوزه خلیج فارس.

زمانی که ایالات متحده امریکا نفوذ غربی خود بر جهان را از امپراتوری رو به زوال بریتانیا به ارث برد، از نظر نظامی، امنیتی و اطلاعاتی در چندین منطقه جغرافیایی استقرار یافت؛ از جمله بحرین، جایی که ناوگان پنجم مستقر است؛ ناوگان پنجم، ناوگانی عظیم در مجاورت سواحل ایران و ناظر عملیاتی ماموریت‌های دریایی امریکا است. این رابطه راهبردی برای منامه احساس راحتی ایجاد کرد، چرا که تحت حمایت قدرتمندترین کشور جهان قرار داشت و از آنجایی که روابط واشنگتن و تهران از زمان پیروزی انقلاب اسلامی در اوایل دهه هشتاد میلادی، روابط بسیار پرتنشی بوده است، بنابراین منامه و حتی بسیاری از کشورهای منطقه با همسایه اسلامی خود روابط پرتنشی داشتند، یعنی رابطه غیرعادی امریکا با تهران بر کشورهایی چون بحرین به نحوی تاثیرگذار بوده است.

زمانی که موضوع عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی در چارچوب طرح موسوم به معامله قرن در جون ۲۰۱۹ و در منامه تحت عنوان «کارگاه اقتصادی بحرین» به ابتکار «جرد کوشنر» داماد «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور سابق امریکا مطرح شد، این احساس را در میان کشورهای حوزه خلیج فارس تقویت کرد که قطار عادی‌سازی با رژیم صهیونیستی یک واقعیت است و ماهیت مسئله فلسطین به دست فراموشی سپرده شده است و فلسطین تنها در قالب هدایای بشردوستانه، کمک‌های مالی و مناطق پناهندگی یاد می‌شود. در نتیجه، این باور نزد اعراب شکل گرفت که موقعیت صهیونیست‌ها در این مناطق در حال تقویت است. «جو بایدن» رئیس جمهور کنونی امریکا به‌رغم همه ایراداتی که این طرح داشت به دنبال تکمیل آن چیزی بود که رقیبش ساخته بود.

بایدن به گشایش سفارت این رژیم غاصب در منامه در سپتمبر سال گذشته کمک کرد و پیش از آن هم در معاملات تجاری و امنیتی نقش داشت. ایالات متحده یک ائتلاف عربی-اسرائیلی ایجاد کرد که تحت عنوان (نشست نقب) آغاز شد؛ نشستی که در ۲۸ مارچ ۲۰۲۲ در نقب اشغالی برگزار و مقرر شد به یک مجمع دائمی و سپس به یک ائتلاف منسجم تبدیل شود. در این نشست امریکا، اسرائیل، بحرین، امارات و مراکش حضور داشتند.

همه این اقدامات تاثیر خود را بر احساس لزوم عادی‌سازی میان رژیم موقت و عربستان سعودی گذاشت و این نوع عادی سازی - در صورت تحقق - نشان دهنده یک دستاورد تاریخی برای رژیم صهیونیستی است، زیرا اعتبار و موقعیت عربستان سعودی در جهان عرب به ویژه جهان اسلام به طور کلی مهم و قابل توجه است و بنابراین چنین نوعی از عادی‌سازی، کشورهای دیگر را نیز به دنباله‌روی از آن می‌کشاند.

صلح ایران و عربستان در ماه مارچ سال گذشته با حمایت چین یک سیلی کوبنده سیاسی بر چهره ایالات متحده امریکا بود، نه تنها به این دلیل که از اختلافات ایران و عربستان منتفع می‌شد و حال این موضوع با آشتی از بین رفته بود، بلکه همچنین به این دلیل که میانجیگر چینی - که دشمن سرسخت آن است - موقعیت جدیدی را در عرصه بین المللی به دست آورد که موقعیت امریکا را در فضای سنتی خود، یعنی کشورهای حاشیه خلیج فارس که با دریایی از ذخایر عظیم نفتی هم‌مرز هستند، تهدید می‌کند.

اما این آشتی امکان عادی‌سازی میان ریاض و تل‌ابیب را متوقف نکرد و این چیزی است که برای ایالات متحده‌ای که می‌خواست در درگیری با روسیه و چین دارای وزن و اثرگذاری باشد، مهم است. حتی دُکتورین امنیتی که دولت بایدن در آغاز به دست گرفتن زمام امور در کاخ سفید تصویب کرد، از چین در وهله نخست و روسیه در وهله دوم به عنوان دشمنان استراتژیک جایگاه ایالات متحده یاد می‌کند.

اما پس از عملیات طوفان الاقصی در اکتوبر ۲۰۲۳ و پس از آنکه مسئله فلسطین دوباره مطرح شد و چهره زشت رژیم‌های غربی را در حمایت نامحدود از رژیم صهیونیستی آشکار کرد؛ رژیمی که تا این لحظه جنایات جنگی وحشتناکی را علیه دهها هزار کودک و غیرنظامی انجام می‌دهد، محاسبات امریکا تغییر کرد و وارونه شد.

زمانی که جنون اسرائیل بیداد کرد و به حدی رسید که کنسولگری ایران در سوریه را در اپریل سال جاری بمباران کرد، تهران ۱۲ روز بعد با بمباران بی‌سابقه و مستقیم پایگاه‌های اسرائیلی از خاک ایران به این حمله پاسخ داد؛ بمبارانی سنجیده و حساب شده از نظر امنیتی، سیاسی و نظامی که منافع زیادی را برای تهران به همراه داشت؛ از جمله احیای قدرت بازدارندگی و آزمون توان دفاعی حامیان اسرائیل که برای مقابله با موشک‌ها و پهپادهای ایرانی سراسیمه شتافتند. همچنین موقعیت دیگری را برای ایران در منطقه ایجاد کرد که بسیاری از طرف‌ها را مانند کردها در عراق، کشورهای خلیج فارس و غیره بر آن داشت تا در محاسبات خود بازنگری کنند.

نتیجه این شد که پادشاهی بحرین، یک جزیره کوچک، به توازن‌های واقعی پی برد و اینکه اسرائیل به هیچ وجه نمی‌تواند از خود محافظت کند و نمی‌توان به ایالات متحده امریکا اعتماد یا به آن تکیه کرد. همچنین کشورهای خلیج فارس برای اصلاح روابط خود با تهران شتافتند، از این رو، بحرین چاره‌ای جز تعامل با این پیچیدگی ندارد، مگر  اینکه به سمت یک رابطه عادی با ایران پیش رود که تنش‌های ساختگی را فرو بنشاند و روابط تجاری و اقتصادی میان دو کشور را احیا کند و این امر امنیت مرزهای دریایی میان دو کشور را تقویت می‌کند.

این تمایل بحرین به احیای روابط با ایران که در درخواست مکرر پادشاه از روسیه و چین برای میانجیگری در سفر اخیرش به آن دو کشور مشهود بود، موید استقبال بحرین و گشایش آن به روی چشم‌انداز جدیدی از استراتژی است که می‌توان آن را  «سیاست ایجاد تعادل» در روابط با ایران و امریکا نامید و این امن‌ترین استراتژی برای کشور کوچکی مانند بحرین است که منابع اقتصادی محدود و نیز قدرت اندکی در سطوح امنیتی و نظامی را در اختیار دارد.

ایالات متحده امریکا و اسرائیل هم در برابر این اشتیاق و تمایل بحرین برای احیای روابط با ایران تماشاگر نخواهند بود و برای برهم زدن تلاش این دو همسایه مسلمان بیکار نخواهند نشست، اما زمان کنونی برای واشنگتن و تل‌ابیب تنگ‌تر است، به این معنا که مشغول بودن رژیم صهیونیستی در چند جبهه و نیز سرگرم بودن کل غرب در این درگیری که ظاهر آن نظامی و باطن آن استراتژی محض است هرگونه توانایی آن دو را برای کارشکنی در مسیر تلاش کشورها برای ارتباط با ایران می‌کند و این امر مانوردهی منامه را از نظر سیاسی راحت‌تر می‌کند، به‌ویژه که تغییر مواضع قدرت‌های جهانی با سرعت بیشتری نسبت به قبل در حال انجام است.    

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/32088






*
*

*



نیز بخوانید

پوتین برای برانگیختن خشم واشنگتن تنها به چهار روز زمان نیاز داشت


تشدید تنش‌ها میان روسیه و غرب


بی تفاوتی چین نسبت به پیروزی بایدن یا ترامپ


کدام کشورها کلاهک هسته ای دارند؟


زندگی در اروپا، اعلام جنگ در افغانستان؟


با پیروزی ترامپ توافق امنیتی امریکا با اوکراین لغو خواهد شد؟


تابستان داغ انتخاباتی در انتظار ایران


ایستادن روسیه، ایران و چین در برابر هژمونی جهانی امریکا


کشورها با حکومت طالبان چگونه تعامل دارند؟


رقابت دو کشور عربی بر سر نفوذ در افغانستان


نقش بالای رژیم صهیونیستی در سیاست های امریکا


نمایش تکراری کشورهای غربی در شورای حکام


تعامل منطقه با حکومت طالبان چالش جدید برای پاکستان


راز پشت کردن چین به ایران در برابر امارات چیست؟


سفرهای منطقه‌ای تام وست؛ بیهوده است یا هدفمند؟


تلاش امریکا برای عادی سازی روبط عربستان و سرائیل


پیشروی روسیه، امریکا را وادار به گذر از خطوط قرمز می‌کند


طرح اعزام نیرو به اوکراین درناتو دو دستگی ایجاد کرده است


دو گام بزرگ امریکا برای مذاکره با ایران


آیا پوتین آماده توقف جنگ در اوکرایناست؟


« بندر چابهار» راه اتصال هند به افغانستان و آسیای مرکزی


چرا احتمال موفقیت نتیجه مذاکرات ایران-امریکا بالاست؟


مقصر از دست رفتن حق رای افغانستان در سازمان ملل کیست؟


اختلاف کشور های اروپایی در باره نحوه تعامل با چین


آیا صبر استراتیژیک ایران به پایان رسیده است ؟





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

کشته شدن ۱۵ پولیس در داغستان روسیه

لیلام ۱۵ میلیون دالر توسط بانک مرکزی حکومت طالبان

حملات وحشیانه رژیم سرائیل علیه غزه

روسیه باید بخشی از سیستم امنیتی اروپا باشد

آمادگی یک شرکت خصوصی برای سرمایه گذاری روی معادن کشور

عبدالقیوم روحانی والی خوست شد

نشست ویانا امروز با چهره های ضد حکومت طالبان برگزار می شود

اختصاص ۶۹ جریب زمین از سوی باشندگان ارزگان برای ساخت مکتب

کارمندان وزارت معادن حکومت طالبان در چین آموزش می بینند

بازداشت یکی از فرماندهان سابق گروه تروریستی داعش در ننگرهار

بازی‌های روز یازدهم و نتایج روز دهم یورو ۲۰۲۴

در زمینه مهار آب اقدامات موثری صورت نگرفته

توقع حکومت طالبان از ایران

استقبال حکومت طالبان از تعیین سفیر نیکاراگوئه برای افغانستان

پاکستان از موافقت حکومت طالبان برای مهار «تی‌تی‌پی» خبر داد

احتمال عدم حضور امریکا در نشست سوم دوحه

حملات موشکی روسیه به پایتخت اوکراین

ترویج رادیکالیزم مذهبی جدی‌ترین چالش برای آسیای میانه است

پوتین برای برانگیختن خشم واشنگتن تنها به چهار روز زمان نیاز داشت

تیم کرکت افغانستان استرالیا را شکست تاریخی داد

ماکرون باعث خروج فرانسه از اتحادیه اروپا خواهد شد

اوکراین امنیت هسته‌ای اروپا را به خطر می‌اندازد

تحریم نشست دوحه؛ خواست فعالان زن در افغانستان

دستگیری 22 تروریست به شمول داعشی ها توسط پولیس پاکستان

برنامه روز دهم و نتایج روز نهم یورو ۲۰۲۴


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.